Roth Róbert


Roth Róbert, Babeș- Bolyai, Informatika 3 év + Informatikai rendszerek optimalizálása mesteri 2 év, jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozom.

A matekkör hasznos volt számomra elsősorban szakmailag, ugyanis az informatikához sok matekre volt és van szükségem, és nem okoztak nehézséget az egyetemen tanult matek tantárgyak, sőt volt számos dolog, amelyeket matekkörön már elmondtak, és egyetemen csak felelevenítenem kellett, ezért a matekkör jelentős mértékben megkönnyítette a matek-vizsgákra való felkészülést. Ugyanakkor munka közben is néhányszor előkerültek kicsivel komolyabb matek-háttért igénylő feladatok, melyek nem okoztak különösebb nehézséget, ugyanis az eszköztárat már rég megkaptam a megoldásukhoz. Ehhez még hozzátartozik az is, hogy az eszköztár elég nagy volt, de szintén a matekkör keretein belül rám ragadt egy bizonyos fokú türelem is, és amennyiben az első kipróbált eszközzel nem sikerült megoldani a problémát, váltogattam az eszközöket, egészen addig amíg megoldást találtam.

A szakmai vonatkozás mellett számomra legalább ugyanilyen fontos volt a közösség, amely kialakult. Hosszantartó barátságok szövődtek az emberek között, mivel sok időt töltöttünk együtt a versenyekre való felkészülések során, valamint a versenyek ideje alatt. Számos kellemes élménnyel maradtam, melyeket még sokáig nem fogok elfelejteni, ha egyáltalán el fogok.