Varga Bernadette


Varga Bernadette vagyok, az Universitatea Technică, Calculatoare, 4-ed éven tanulok, és közben dolgozgatok forma, 2 napja infós területen (mesterséges intelligencia és többnyire java, s web).

A matekkör elképesztően jó volt, megszerettem a mateket, nagyon hiányzik, hasznát vettem. Most tartok matek órát. Hosszú távon inkább a gondolkodásban segített, meg részben felkészített az egyetemes “rövid idő alatt minél többet megérteni” ütemre is. De ami a legfontosabb, az tényleg az, hogy volt amire építsek az egyetemen, még mindig szeretem, lelkesít, és bár indirekten itt-ott még előkerül.

Nekem hatalmas élmény volt az egész matekezés! Amit sajnáltam az az, hogy egyetem után már nem tartottunk semmilyen hasonló programot. Tudom, hogy már senkinek se érdeke, de én kíváncsi lettem volna, hogy a többiek éppen mivel foglalkoznak, s pl. előadásokra is tőlük, mert szerintem az a gondolkodásmód mindenkiben továbbfejlődött, s érdekes lenne erről hallani különböző szakterületeken belül is. Szóval én élvezném. De akár a kisebbeknek is lehetne mesélni, hogy ezzel mit lehet kezdeni, hogyan épülhet bele és lehet ez része az életünknek…