Matematikatábor Kalotaszentkirályon


2016. június 18-án déltől 20-án délutánig matematika tábor zajlott Kalotaszentkirályon. A tevékenységek a református parókia épületében zajlottak, a szállás és étkezés a Püspök panzióban volt megoldva.
A tevékenységek a szakkör többi tevékenységéhez hasonlóan egy-egy témakör alaposabb körüljárását célozták meg. Így dr. Lukács Andor (BBTE, Kolozsvár) irányításával a Végtelen leszállás elvével kapcsolatos feladatokat oldottak a résztvevők; Zsombori Gabriella (Sapientia EMTE) foglalkozásán a diákok a reductio ad absurdum és az indirekt bizonyítás használatára vonatkozó problémákat vizsgáltak; Csapó Hajnalka (Márton Áron Főgimnázium) segítségével a lányok európai olimpiájának (EGMO) néhány feladatát elemezték; Szilágyi Judit a trigonometria geometria alkalmazásaival kapcsolatos feladatokat hozott és dr. András Szilárd egy versenyfeladat elemzését, valamint néhány számlálási feladatot mutatott be a Polyuniverzum készlet segítségével. Az esti szabadidő alatt a résztvevők kipróbálhattak több logikai társasjátékot.

A táborban készült néhány fotó megtekinthető itt.

A 2015-2016-os tanévben a teljes szakkör, beleértve az évzáró tábort is, a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület által bonyolított és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-HTTSZ-M-15-0008 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.


EMET_logo logoEEM ntp nyilasm