Bentlakások

A diákok pályázat útján kerülnek be a bentlakásba. A Kuratórium figyelembe veszi a tanulmányi átlagot valamint a szociális helyzetet es a diák származási helyének Kolozsvártól való távolságát.

A diákok napi háromszori étkezest és tízórait kapnak. Állandó gondnoki felügyelet alatt állnak. Szükség esetén a Kuratórium mindenkori orvos tagjai szakszerű orvosi ügyeletet tartanak a házban.

Szeretnénk kihangsúlyozni a kollégiumok szakmai jellegét: a diákok számára évente tanulmányi utakat, karácsonyi műsorokat és egyéb rendezvényeket szervezünk. Kiemelkedő ezek közül a testvérintézmények segítségével megszervezett tanulmányutak, pl. ópusztaszeri látogatás 2000-ben, pécsi, siklósi kirándulások 2002-ben, a debreceni Messiások kiállítás meglátogatása. Legutóbbi sikeres rendezvényeink közül megemlítjük: 2004-ben az “Anyanyelve magyar” című rendezvénysorozatunkat és 2006-ban a “Nem akarok gyáva csendet, 1956-2006″ című emlékműsorunkat, valamint a szokásossá vált évenkénti adventi műsorainkat. Tanulmányi útjaink és műsoraink közösségformálóak, hiszen minden bentlakó diákunk szerepel bennük.

Néhány műsor programja: 2003, 2004, 2006, 2007, 2008.