Csukás Barna


Név: Csukás Barna

Tanulmányok:

B.Sc.: Bukaresti Műszaki Egyetem – Számítógép automatizálás

M.Sc.: Bukaresti Műszaki Egyetem – Fejlett számítógép

architektúrák

Foglalkozás: Programozó

Néhány szó a matekkörről:

Természetesen lehet másként is, engem mindig az érdekelt, vonzott, hogy megértsem (és ezáltal a saját javamra módosítsam) a közeli környezetemben fellelhető jelenségeket, folyamatokat.

Most már egyértelmű számomra, hogy ez nem lehetséges matematika (nem föltétlenül egy axióma halmaz és egy számítási gépezet) nélkül. Minden szubjektivitást kizárva mondhatom, hogy az általános tantervben szereplő matematika tananyag csak a jéghegy csúcsát képviseli, folytatva a megkezdett metaforát, a „matekkör” egy búvártanfolyam, ahol a résztvevők felfedezik a jéghegy többi részét, és megbarátkoznak a környezettel. Sokkal egyszerűbben, a matekkörön fejlettebb matematikát lehet elsajátítani. Ez, szűken, az objektív érv-vonulat a matekkör mellett.

Matekezés közben szoros barátságok alakultak ki az emberek között, új embereket, jellemeket lehet megismerni, összebarátkozni velük.

Ami talán a legfontosabb (számomra legalábbis), lehet nem közvetlen módon ugyan, de elsajátítottunk egy gondolkodásmódot aminek közép-, illetve hosszútávon lehet learatni a gyümölcsét. Nem volt mindig szórakoztató, minden nem volt emészthető elsőre, de kijelenthetem, hogy úgy volt jó ahogy volt: esetenként áldozatokat követelt, máskor meglepően könnyű, de mindig a matekezésről szólt.