Matematikai Tehetségnap a Márton Áron Gimnáziumban


A Márton Áron Gimnázium és a SimpleX Egyesület együttműködésében október 22-én, szombaton Matematikai Tehetségnapot zajlott Csíkszeredában a Márton Áron Gimnáziumban.
A tavalyi tehetséggondozó program folytatásaként megszervezett válogatóversenyen a város és a környező falvak tanintézményeiből több mint kilencven 4–8. osztályos tanuló jelentkezett. Csíkszereda mellett Csíkmadaras, Csíkszentdomokos, Csíkszentsimon, Karcfalva, Csíkkozmás, Csíkrákos és Gyimesközéplok is képviseltette magát. A válogatóversenyen 33 negyedikes, 19 ötödikes, 17 hatodikos, 14 hetedikes és 9 nyolcadikos tanuló mérte össze tudását és tehetségét.

Míg délelőtt lezajlott a tanulók számára meghirdetett verseny, addig a tanároknak dr. András Szilárd, a BBTE adjunktusa, a SimpleX Egyesület elnöke tartott foglalkozást a vizuális gondolkodás fejlesztésének lehetőségeiről. Az előadás a PRIMAS nevű FP7-es projekt keretén belül szervezett előadás-sorozat része volt. A versenydolgozatok javítása alatt játszóházban volt lehetőség olyan logikai játékok kipróbálására, mint például az Ördöglakat, Origami, Polydron, Happy Cube és Impuzzables. A 7–8. osztályosokkal Zsombori Gabriella, a Sapientia egyetem matematikatanára valószínűségszámítással kapcsolatos feladatokat oldott meg.

A 15 órától kezdődő eredményhirdetésen díjazták évfolyamonként a legjobb helyezést elért tanulókat.

A rendezvényről készült bemutató videó megtekinthető a

http://www.szekelyhon.ro/videos/view/1081/matematikai-tehetsegnap-a-mag-ban.html

címen, illetve a beszámoló írásos változata elérhető a

http://www.szekelyhon.ro/magazin/tobb-mint-kilencven-ifju-matematikus-csikszeredaban

oldalon.

viagra

Leave a Reply