Descopera lumea matematicii ?i a ştiin?elor naturii
Mascil Logo
mathematics and science for life - matematica şi ştiinţe pentru viaţă

Proiecteaz─â-╚Ťi propriul cub Impuzzable!

18-23 august 2014: 3 profesori ╚Öi 6 elevi de clasa a 7-a au participat la o serie de activit─â╚Ťi didactice experimentale la Sovata. Elevii au avut sarcina de a proiecta, analiza ╚Öi realiza puzzle-uri de tip Happy Cube ╚Öi Impuzzable . Cuburile Happy Cube au fost confec╚Ťionate din polifoam iar cubul Impuzzable din pl─âci OSB. Totul a fost proiectat de elevi de clasa a 7-a de la ╚ścoala General─â Illy├ęs Lajos din Sovata. Piesele unui puzzle de tip Impuzzable au fost asamblate din 76 de buc─â╚Ťi OSB de diferite dimensiuni, deci problema fundamental─â era calcularea dimensiunilor acestor piese astfel ├«nc├ót din acestea s─â se poat─â asambla piesele puzzle care la r├óndul lor alc─âtuiesc un cub. Bine├«n╚Ťeles pe parcursul activit─â╚Ťii au fost formulate o serie ├«ntreag─â de probleme: cum se pot clasifica diferitele cuburi puzzle (cum decidem care este mai u╚Öor de rezolvat, sau cum putem proiecta un cub a c─ârei rezolvare s─â fie de o dificultate dat─â), cum putem num─âra solu╚Ťiile diferite ale unui puzzle de tip Impuzzable, etc.

Proiectarea unui cub de tip Happy Cube Proiectarea unui cub de tip Happy Cube Proiectarea unui cub de tip Happy Cube Proiectarea unui cub de tip Happy CubeNotice Inquiry Based Learning

Illustration inquiry based learning


twitter rss-feed newsletter freiburg-mascil@lists.ph-freiburg.de

Acest proiect este finan╚Ťat prin contractul nr. 320693 de c─âtre Uniunea European─â prin al ╚śaptelea Program Cadru pentru cercetare ╚Öi dezvoltare tehnologic─â.