Descopera lumea matematicii ?i a ştiin?elor naturii
Mascil Logo
mathematics and science for life - matematica şi ştiinţe pentru viaţă


Setul de instrumente PD

Aici pute╚Ťi accesa setul de instrumente pentru dezvoltare profesional─â dezvoltat special ├«n proiectul MASCIL.
Cursuri de formare MASCIL

├Äncep├ónd din noiembrie 2014 au avut activit─â╚Ťi de formare profesional─â ├«n cadrul proiectului MASCIL. Primul grup, alc─âtuit din 23 de profesori a participat la 2 activit─â╚Ťi a c├óte 4 zile, o activitate la Miercurea Ciuc (21-24.11.2014) ╚Öi o alt─â activitate la Cluj-Napoca (12-15.12. 2015). La aceste activit─â╚Ťi pe l├óng─â materialele speciale concepute de proiectul MASCIL (colec╚Ťia poate fi accesat─â pe pagina web a proiectului la Materiale didactice ) participan╚Ťii au ╚Öansa de a experimenta tehnicile ╚Öi metodele de ├«nv─â╚Ťare ├«n grup, metodele bazate pe curiozitate ╚Öi pe investiga╚Ťii at├ót din prisma unui profesor c├ót ╚Öi din perspectiva elevilor. Totodat─â prin experimentarea activit─â╚Ťii propuse ca "Problema lunii", pot comunica legat de aceste probleme cu colegi din toate ╚Ť─ârile participante. Dup─â prima ├«nt├ólnire fiecare participant, ├«mpreun─â cu c├ó╚Ťiva colegi a proiectat ╚Öi a organizat o activitate la una din clasele la care pred─â ╚Öi la urm─âtoarea activitate s-a discutat ╚Öi despre aceste activit─â╚Ťi (pe baza document─ârii ├«ntocmite de profesorii care au organizat activitatea). Documentarea acestor activit─â╚Ťi presupune preg─âtirea tuturor problemelor pe care elevii trebuie s─â le rezolve, fixare unor momente importante prin imagini sau video, discutarea ulterioar─â a reac╚Ťiilor elevilor (dar ╚Öi a profesorilor). Dup─â dicutarea am─ânun╚Ťit─â a activit─â╚Ťilor urmeaz─â un alt ciclu de proiectare-organizare-documentare-discu╚Ťii.

├Än cadrul proiectului putem organiza grupuri de studii de acest gen cu cel pu╚Ťin 15 candida╚Ťi. Pentru ├«nscrieri v─â rug─âm accesa╚Ťi pagina ├Änscriere la curs .

O problem─â de geometrie ╚Öi solu╚Ťiile participan╚Ťilor

O problem─â de geometrie ╚Öi solu╚Ťiile participan╚Ťilor

O activitate bazat─â pe c─âr╚Ťile TERC
O activitate bazat─â pe c─âr╚Ťile TERC (variant─â a c─âr╚Ťilor SET)

Una din materialele MASCIL: proiectarea parc─ârii

Una din materialele MASCIL: proiectarea parc─ârii

Notice Inquiry Based Learning

Illustration inquiry based learning


twitter rss-feed newsletter freiburg-mascil@lists.ph-freiburg.de

Acest proiect este finan╚Ťat prin contractul nr. 320693 de c─âtre Uniunea European─â prin al ╚śaptelea Program Cadru pentru cercetare ╚Öi dezvoltare tehnologic─â.