Pályaválasztási tanácsadás a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesületnél

2014. szeptember 8–10. között a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület második alkalommal szervezett pályaválasztási tanácsadást a líceumok végzős osztályaiban (11. és 12. osztályok) tanuló ösztöndíjasai számára. A kolozsvári helyszínnel megvalósult programon 11 középiskolás vett részt.
A pályaválasztási tanácsadás hiánypótló jellegű, mivel az ösztöndíjasok többsége kiválóan teljesíti a tanintézmények elvárásait, és az iskolán kívüli megmérettetéseken is igazán jó eredményeket ér el, de sokan közülük a középiskola utolsó éveiben is bizonytalanok a pályaorientáció dolgában. Nem mindig látják világosan saját képességeiket, lehetőségeiket, nehezen igazodnak el a felsőoktatási intézmények szakirányai között, ezért előfordul, hogy kedvezőtlen döntést hoznak a továbbtanulás illetően. Ebből a tapasztalatból kiindulva a Nyilas Misi Egyesület az ösztöndíjasai számára egy tanácsadási lehetőséget biztosított.
A háromnapos program önismereti és pályaismereti tevékenységekkel, döntés-előkészítési technikák megismerésével, illetve sikertörténetek bemutatásával valósult meg egyéni és kiscsoportos foglalkozások keretében.

A tanácsadás fontosságát résztvevő ösztöndíjasok visszajelzései is igazolják:

„A jelentkezési kérdőívet fürkészve úgy gondoltam, hogy mindennel tisztában vagyok a pályaválasztást illetően, azonban odaérve rájöttem, mennyi jó tanácsra van szükségem ahhoz, hogy céltudatosan induljak el. (…) Abban a néhány napban minden benne volt, amire ezek után szükségünk lehet. A részletes, de tömör bemutatók, a kreatív és leleményes illusztrációk, a türelem, a kedves, biztató és bátorító szavak segítenek a közelgő döntéshozatalban.”

A pályaválasztási tanácsadás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

BGA-ZRT_kep

Bookmark the permalink.

Leave a Reply