Közgyűlés – sajtótájékoztató

2014. január 25-én, Kolozsváron tartotta az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) soros gyűlését, amelyen a résztvevők kiértékelték a tavalyi évben szervezett programokat és az ETT stratégiájának kérdéseiről tanácskoztak. Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) olyan független, civil szerveződés, amely Erdélyben szakterületek szintjén, illetve a közoktatás és a felsőoktatás minden szintjén egyaránt átfogó jelleggel bír, széles szakmai és társadalmi összefogással segíti a tehetségek felkutatását, gondozását és érvényesülését, valamint támogatja a tehetséggondozói folyamatok összehangolását.

Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács gyűlésén részt vett dr. Soós Anna (BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet, Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet), dr. Berszán István (BBTE, Magyar Irodalomtudományi Intézet), dr. Néda Zoltán (BBTE, Magyar Fizika Intézet), dr. Péntek János (BBTE Magyar Nyelvtudományi Intézet, Kolozsvári Akadémiai Bizottság, Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület), Szász Ágota (Bolyai Farkas Elméleti Líceum), Laczkó György (Tamási Áron Gimnázium), Varga László (Márton Áron Gimnázium), Cseke Mónika Zsófia (Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület), Szilágyi Judit (Báthory István Elméleti Líceum), Jámbor Tímea (Arany János Elméleti Líceum), István Zoltán (Ady Endre Líceum, Révai Miklós Szakkollégium), Dvorácsek Ágoston (Bethlen Gábor Kollégium), Vörös Alpár (Apáczai Csere János Líceum), Pető Mária (Székely Mikó Kollégium), Somai József (Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület) és dr. András Szilárd (ETT, BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet).

A kiértékelés során bemutatott jelentésből kiderült, hogy az elmúlt év során az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács 46 rendezvényt bonyolított le és 28 szakmai továbbképzést (összesen 464 óra) szervezett tehetségápolás témakörben. A rendezvényeken több mint 4000 erdélyi diák vett részt, a képzésekbe több mint 520 pedagógus kapcsolódott be hallgatóként, a kivitelezésbe pedig több mint 550 embert sikerült bevonni. A tevékenységek az óvodai tehetségápolásra, a közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő diákok tehetségápolására is kiterjedtek, valamint a képzések a fiatal- és felnőttképzést is magukba foglalták (részletek az ETT honlapján a www.tehetseg.ro, illetve a Facebook oldalán a https://www.facebook.com/tehetsegtanacs címen). Ezenkívül a gyűlésen a szervezet jogi státusának megerősítéséről, a stratégiai fejlesztésről, a 2014-es pályázatokról (köztük az Ady Endre-ösztöndíj lebonyolításában vállalt szerepről), valamint további intézményekkel való együttműködésről volt szó. Ennek következtében az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács ezúton teszi közzé felhívását arra vonatkozóan is, hogy az erdélyi magyar tehetségtámogatásban érdekelt egyesületek, intézmények csatlakozzanak az ETT tevékenységeihez, regisztráljanak az ETT honlapján a hatékonyabb együttműködés, valamint a közvetlenebb kommunikáció érdekében.

                                                                                        András Szilárd, az ETT ügyvezető elnöke

Bookmark the permalink.

Leave a Reply