Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület

A kolozsvári székhelyű Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület (a továbbiakban: NYMTE) 10 éve továbbít ösztöndíjat erdélyi és csángóvidéki szociálisan hátrányos helyzetű tehetséges tanulók számára. A főként magánszemélyek támogatásával működő ösztöndíjprogram az elmúlt évtizedben több mint 340 millió forintot juttatott el 974 tanulónak évenkénti kb. 600 támogató bevonásával.
Az ösztöndíjprogram mellett az Egyesület 2009-ben elsők között hivatalosan is csatlakozott a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácshoz.
A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által felkért Akkreditációs Bizottság döntése alapján az NYMTE eddigi munkája nyomán jogosult lett a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpont cím használatára. Tehetségpontként az Egyesület az elmúlt négy esztendőben ösztöndíjasainak három kolozsvári és egy budapesti Tehetségnapot és személyiségfejlesztő foglalkozásokkal egybekötött konkrét műhelytevékenységeket szervezett. Konferenciát szervezett hátrányos helyzetű tehetséges tanulókkal foglalkozó tanárok számára; 2012-ben a MATEHETSZ megbízásából egy határon túli pedagógusok számára elérhetővé tett akkreditált képzés lebonyolítója volt; két tanévben felelős szervezője volt a Kárpát-medencei Ady Endre Ösztöndíj erdélyi működtetésének, lebonyolításának. Az NYMTE továbbá kezdeményezője az ETT-nek és a korábbi pályázati programok pénzügyi kötelezettségvállalója, valamint a kivitelezés koordinálója.

Több információ az egyesület honlapján.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply