Beszámoló a csíkszépvízi martematikatáborról – 2021. november 12–14.

2021. november 12. és 14. között zajlott az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács matematikatábora. A Hargita megyei Csíkszépvízen a Márton Áron Főgimnázium 19 diákja vett részt a táborban, amelynek a szakmai programját Zsombori Gabriella, Csapó Hajnalka, Rokaly Barna és András Szilárd vitelezte ki. A kimerítő munka ellenére a tábor feltöltődési lehetőség volt mindannyiunk számára.

A táborban három témakörben (geometria, számelmélet, egyenlőtlenségek) dolgoztak a diákok, a tábor végén egy tesztversenyen mérték össze a tudásukat. A tábor végén a csoport meglátogatta a 2021 nyarán megnyílt Székely Határőr Emlékközpontot, ahol a szakértő idegenvezetésnek köszönhetően rengeteg érdekes információval gazdagodtak.

A tevékenységek hiánypótló jellegűek voltak, mivel az online tanítási periódus alatt az iskolai tananyagon túlmutató szakkör jellegű tevékenységek nagyrészt elmaradtak, de a diákok további fejlődéséhez, továbbtanulásához a megcélzott témakörök mélyebb ismerete nélkülözhetetlen. A tábor keretében volt egy pályaorientáció jellegű kötetlen beszélgetés arról, hogy a matematikát kedvelő fiataloknak milyen távlati lehetőségeik vannak.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.