Példaképeink – Dénes Margit

Az NTP-TFV-19-0049 kódszámú pályázat (Erdélyi tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése az ETT programjai keretében) lehetőséget biztosított egy interjúsorozat elkészítésére olyan diákokkal, fiatal tanárokkal, kollégákkal, akik az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács korábbi programjait támogatták, illetve aktívan részt vettek/ részt vesznek a tehetségápolásban.

Dénes Margit Csíkszeredában, a Liviu Rebreanu Általános Iskolában tanít matematikát román nyelven. A tehetségápolás, a kíváncsiságvezérelt matematikatanítás szintjén több magyar nyelvű kollégával is közös programokat valósított meg, tehetséges diákjai között több olyan is akadt, aki a magyar nyelvű versenyeken díjat szerzett. A romániai Merito közösség egyetlen magyar tagja. Több éve az iskolai tevékenységek átalakításával, a matematika tanításának innovatív megközelítésével kísérletezik.


Az Erdélyi tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése az ETT programjai keretében elnevezésű projekt tevékenységei a Nemzeti Tehetség Program NTP-TFV-19-0049 kódszámú pályázatának támogatásával valósultak meg. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.