Beszámoló a gyergyószéki tanulók számára szervezett alternatív képzőművészeti tehetséggondozó programról

Sikeresen zárult az idei tehetséggondozó programunk, és figyelembe véve a felvételi eredményeket elmondhatjuk, hogy van létjogosultsága az alternatív képzőművészeti felkészítőnek. Idén a tíz résztvevőből négy diák döntött a képzőművészeti pálya mellett, mindannyian bejutottak, viszont egy személy visszalépett, megváltoztatta a döntését, amit mi is igyekszünk tiszteletben tartani.

A 2020. január 18. és 2020. március 7. között megtartott nyolc felkészítő során a diákok rajzi tudásukat bővítették Lakatos Gabriella grafikussal, kreatív technikákat Siklódy Ferenc grafikustól sajátíthattak el, míg Csavar András szobrászművész a festészet és a színek világába kalauzolta a részt vevő motivált ifjakat.

Köszönjük, hogy részt vettetek a programunkon, és hálásan köszönjük támogatóinknak, hogy ők is kiemelt figyelmet fordítanak a képzőművészet terén feltörekvő, jó és kiemelt képességű gyermekek oktatására, szakmai továbbfejlődésére.

Szőcs Zsuzsanna, a Pro Terra Alapítvány elnöke

Pro-Terra-2020-beszamolo-tabor

Szervező: Pro Terra Alapítvány, Gyergyószentmiklós
Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Tehetség Program
Társszervezők és partnerek: Erdélyi Tehetségsegítő Tanács – Kolozsvár, Gyermekek Háza – Csíkszereda, Gyermekek Háza – Gyergyószentmiklós

A táborban készült fényképek a Pro Terra Alapítvány Facebook-oldalán:


Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács működésének és tehetséggondozó programjainak támogatása (2019–2020) elnevezésű projekt tevékenységei a Nemzeti Tehetség Program NTP-HTTSZ-M-19-0005 kódszámú pályázatának támogatásával valósultak meg. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.