Személyi jövedelemadója 2%-ával támogathatja az Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsot

Az adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet éves személyi jövedelemadója 2%-ról, olyan civil szervezetnek ajánlva fel azt, amelynek tevékenységét szeretné támogatni. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül. A felajánlásokból származó támogatási összegből az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a tehetséges diákokat és fiatalokat támogatja különböző tevékenységek, projektek, szakmai programok révén.

A 2010. októberében megalakult Erdélyi Tehetségsegítő Tanács olyan független, az erdélyi magyar tehetségtámogató szervezetek tevékenységét segítő civil szervezet, amelynek célja, hogy irányt mutasson, szervezői és koordináló feladatokat lásson el, összehangolja a tehetséggondozói folyamatokat, és széles szakmai és társadalmi összefogással segítse a tehetségek felkutatását, gondozását és tehetségük érvényesülését.

Személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel:

  1. Töltse ki a 230-as formanyomtatványt a személyes adataival, majd nyomtassa ki és írja alá.
  2. Töltse ki a 230-as formanyomtatványt ezen az online felületen a személyes adataival (név, lakcím, személyi szám – CNP, elérhetőség), majd nyomtassa ki és írja alá.

A kitöltött dokumentumot juttassa el postai úton, ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az adóhivatalba. A nyomtatványt a területileg illetékes Adó- és Pénzügyi Hivatalba kell eljuttatni. Ha sikerül beszkennelni vagy lefényképezni, akkor az etehetsegtanacs@gmail.com e-mail címre is el lehet küldeni.

Akinek van saját online fiókja az adóhatóságnál, az elektronikus formában kitöltött 230-as formanyomtatványt az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) Spaţiul Privat Virtual online szolgáltatási rendszerén keresztül is feltöltheti.

A felajánlás határideje: 2020. június 30.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.