Műhelyfoglalkozás a Mentés másként 3. pedagógiai konferencián (András Szilárd: Tévedjünk együtt! A becslések fontossága a matematikatanulásban)

mentes-maskent-pedagogiai-konferencia-plakatA matematika-tanuláshoz több olyan prekognitív és kognitív készség szükséges, amelyet direkt módon általában nem fejlesztenek sem matematikaórán, sem máshol. Egy ilyen készség a becslési készség. Ez általában ahhoz szükséges, hogy a gyerekek intuitív gondolkodásukat és az iskolában látott matematikai feladatok tartalmát, megoldását összekössék. Ha ez nem történik meg, akkor könnyen érezhetik, hogy a matematika valami távoli érthetetlenség, amelyhez külön ész kell. Ezeknek a háttérkészségeknek a fejlesztése hozzájárulhat ahhoz, hogy a diákok a matematikát mint emberi tevékenységet lássák, és nem mint egzotikus információhalmazt. A műhelyfoglalkozás során az érdeklődők becslési készségeiket gyakorlatban is kipróbálhatják, majd a közös tévedésekből kiindulva feltérképezhetik az ehhez kapcsolódó leggyakoribb hibákat.

mentes-maskent-andras-szilard-tevedjunk-egyutt-ETT

András Szilárd – a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézetének igazgatója, az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács és a SimpleX Egyesület elnöke, matematikával és főleg annak kreatív tanítási lehetőségeivel foglalkozik.

Résztvevők száma: 15 (regisztrációhoz kötött)
Apáczai Csere János Elméleti Líceum, Kolozsvár
2020. február 29., szombat 16:30–19:30

Bővebb információk: https://mentesmaskent.ro/bemutatjuk-a-2020-as-konferenciat/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.