III. Tehetségnap a Tamási Áron Gimnáziumnban

A Tamási Áron Gimnázium és a Hébe Alapítvány 2013. október 25-26-án megszervezte a III. Tehetségnapot.
A tehetségnap programjaiba Szentegyházától Székelykeresztúrig tizenegy iskola 85 diákja, pedagógusa kapcsolódott be, a résztvevők összlétszáma a szervezőkkel együtt 100.
Október 25-én a távolabbról érkezők fogadását, illetve a közös vacsorát jó hangulatú ismerkedés követte.
Október 26-án, 9 órakor a Baróti Szabó Dávid Líceum előadóteremben tartott megnyitón az iskolaigazgató, Laczkó György, mellett Dáné Szilárd tanfelügyelő tartott ünnepi beszédet. A megnyitót vetélkedő követte. A résztvevők közül többen csupán a délutáni előadásokra voltak kíváncsiak, kihagyták délelőtti vetélkedőt, amelyen 52 hetedikes és nyolcadikos diák mérte össze tudását a matematika, fizika és informatika terén: egy három órásra tervezett feladatsort kellett megoldaniuk.
A verseny ideje alatt a kísérő pedagógusoknak bemutatták a versenyfeladatokat, majd Gagyi Anna fizika szakos tanárnő tartott előadást a különböző versenyeken adott fizika feladatok nehézségi fokáról. Ebéd után a résztvevők érdekes előadásokon, bemutatókon vettek részt. Bemutatkozott az iskola tanulóiból verbuválódott Robogóbék csapata, akik Szélyes Emőke informatika szakos tanárnő irányításával saját programozású robotokat mutattak be. Ezt követően Deák Zsuzsa tanárnő Játék, rejtvény, matematika címmel tartott interaktív előadást, majd Székely Zoltán fizika szakos tanár úr folyékony nitrogénnel végzett kísérletsorozatát követhették figyelemmel az érdeklődők. Az előadások alatt egy héttagú zsűri értékelte a dolgozatokat, hogy a nap végére a verseny eredményei is megszülethessenek.
Eredményhirdetés előtt a Gereben néptáncegyüttes ünnepi műsorral örvendeztette meg a résztvevőket, amelyet a dolgozatok értékelése, illetve a díjazás követett.

Az eseményről többet megtudhat itt vagy itt.

A tevékenység az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as A siker útjai: nyári tehetséggondozási programok Erdélyben című programjának részeként, a Nemzeti Tehetség Program NTP-TPEM-M-MPA-12 pályázatának támogatásával zajlott.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply