A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület VI. Kolozsvári Tehetségnapja

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület 2018. december 8-án rendezte meg az  Egyesület VI. Kolozsvári Tehetségnapját. A rendezvényt Sógor Csaba európai parlamenti képviselő és egyben az  Egyesület támogatója nyitotta meg. Ezt követően a Kolozsvári Református Kollégium igazgatója, Székely Árpád, valamint Telegdi Andrea külgazdasági attasé Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának képviseletében és É. Kiss Katalin akadémikus, az Egyesület alapító- és kuratóriumi tagja köszöntötték a jelenlevőket.

Péntek János professzor, az NYMTE elnöke, az Egyesületnek az erdélyi társadalomban betöltött szerepét, illetve a romániai közoktatás aktuális kérdéseit érintette rövid összefoglalójában.

Az eseményen tíz ösztöndíjas mutatkozott be: volt, aki fényképeit mutatta meg a jelenlévőknek, mások a tanulmányi, illetve a sportban elért eredményeikről számoltak be, hallhatunk fuvola- és gitárjátékot, megcsodálhattunk képzőművészeti alkotásokat. A Barátság Program jelenlevő ösztöndíjasai az egyetemista élet összetettségéről beszéltek, saját tapasztalatuk alapján adtak megszívlelendő tanácsokat középiskolás társaiknak a tudásmegalapozás fontosságáról és arról, mire vigyázzanak a pályaválasztásban, továbbtanulásban.

A rendezvényt záró kötetlen beszélgetés során a jelenlevők megtárgyalták az ösztöndíj-pályázat terjesztésének újabb, célravezetőbb lehetőségeit, ebben a pártfogolt diákok is felajánlották közreműködésüket.

A rövid összefoglaló mellett szíves figyelmükbe ajánljuk az alábbi média-, illetve sajtómegjelenéseket: a Magyar Televízió riportjaa Román Televízió riportja, illetve a Szabadság napilap beszámolója.

BGA-logo-NYMTE-2019-honlapra

Bookmark the permalink.

Comments are closed.