TUDEK 2017 – Felhívás

 

FIGYELEM!

A Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciájának jelentkezési határidejét a szervezők meghosszabbították 2017. november 10. éjfélig.


bgk2kutdiak
A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium felhívása a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciájára vonatkozóan:

Ezúton is szeretnénk értesíteni minden érdeklődőt, hogy immár hagyományosan kerül megrendezésre a kutató középiskolás diákok konferenciasorozata (TUDOK), amelynek főszervezője a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége, és kezdeményezője, dr. Csermely Péter professzor. A konferencia első szakasza 2017 őszétől 2018. február végéig zajlik hat helyszínen a Kárpát-medence különböző régióiban. A regionális szakasz minden díjazottja továbbjut a 2018 tavaszán megrendezendő TUDOK-ra. Az országos konferencia díjazottjai részt vehetnek a káptalanfüredi egyhetes kutatótáborban, a kiemelkedő eredményt elérők pedig a Nobel-díjátadáson való részvétel válogatójára is beadhatják jelentkezésüket.
A konferenciára bármely tudományterületen végzett kutatással lehet jelentkezni, egy dolgozatnak maximum két szerzője lehet. Idén nagy örömünkre szolgál, hogy Nagyenyeden a Bethlen Gábor Kollégium láthatja vendégül a kutató diákokat és a mentor tanárokat 2017. december 8. és 10. között a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján (TUDEK 2017).
Ez a rendezvény a magyar nyelven tanuló diákok önálló kutatásán alapuló tudományos konferenciája. A zsűri szekciónként egyetemi tanárokból és az adott szakterület szakembereiből áll. A konferencia a Tanügyminisztérium által elismert és támogatott verseny.

Megkérjük a kedves kollégákat, ismertessék diákjaikkal ezt a lehetőséget, és biztassák őket, segítsék munkájukat a kutatáson alapuló bemutatók elkészítésében.

A konferencia munkálatai több szekcióban zajlanak, mint például:
- irodalom, irodalomelmélet, nyelvészet;
- történelem, művészet és vallástörténet;
- néprajz, társadalomtudományok;
- biológia (állattan, növénytan, embertan);
- földrajz, környezetvédelem;
- matematika, fizika, kémia.

A legjobb eredményeket elérő erdélyi diákok részt vesznek a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáján (TUDOK 2018. április 6–7., Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Kisvárda), ahol együtt versenyeznek a magyarországi, kárpátaljai és délvidéki konferenciákon továbbjutott tanulókkal. Ugyanakkor az erdélyi regionális konferencia legjobbjai felvételt nyernek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyes szakjaira, illetve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemre.
Jelentkezés és a konferenciával kapcsolatos általános kérdésekrõl a www.kutdiak.hu oldalon, míg az erdélyi regionális konferenciával kapcsolatos helyi információkról az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:
Bethlen Gábor Kollégium, 515200, Nagyenyed, Bethlen Gábor utca 1.
tudek17@yahoo.com

Tel.: 0258-861947 (intézmény)
0723-722433 (Dvorácsek Ágoston)

A regionális konferenciákra csak a www.kutdiak.hu oldalon, a jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. Az e-mailben vagy más módon eljuttatott jelentkezéseket, illetve a határidő után érkezett jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni. Mivel a rendszer ekkor automatikusan bezárul, későbbi jelentkezésre nincs lehetőség, így kérünk mindenkit, hogy szigorúan tartsa be a határidőt. A konferencián elsősorban középiskolás diákokra számítunk, de az elsőéves, 2017-ben érettségizett egyetemi hallgatók és a kiemelkedően tehetséges általános iskolás diákok is jelentkezhetnek.
A konferencián, akárcsak a korábbi években 10 percben lehet majd előadni a saját kutatási anyagot, melyet 5 perc vita követ. Kérjük az előadókat, hogy a 10 perces előadásra készüljenek, mert időtúllépésre nincs lehetőség.
Kérnénk jelen felhívást népszerűsíteni az iskola tanári kara és a diákság körében.

Tisztelettel,
Dvorácsek Ágoston tanár
Szőcs Ildikó igazgató
Nagyenyed, 2017. október 10.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.