Tehetségápolás és kíváncsiságvezérelt matematikatanítás

Szeptember 8-14. között zajlott a Bonchidai Kastélyban a SimpleX informális tananyagfejlesztő képzése Tehetségápolás és kíváncsiságvezérelt oktatás címen. A képzésen 20 matematikatanár vett részt, köztük 3-an a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Didaktika mesteri szakának hallgatói.
A képzés tematikája több részből állt össze: a PRIMAS és MASCIL projektek tananyagaiba való bepillantás
mellett a SimpleX Egyesület tagjainak az elmúlt években kivitelezett, Van Hiele keretrendszerekre épülő kutatásai köré épülő tananyagok megismerése volt az egyik fontos vonulat, a másik fontos rész a tanári együttműködés fokozására koncentrált, valamint néhány új tananyag fejlesztésére.

A mesteris hallgatók beszámolója megtekinthető az Babeş-Bolyai Tudományegyetem honlapján a
http://www.cs.ubbcluj.ro/tabori-beszamolo-diakszemmel-bonchida-2013-szeptember-8-14/
címen, míg a tábor koordinátorának beszámolója ugyanott a
http://www.cs.ubbcluj.ro/andras-szilard-beszamoloja-a-bonchidan-tartott-tehetsegapolas-es-kivancsisagvezerelt-oktatas-kepzesrol/
címen. A táborban készült fotók közül néhány a SimpleX Egyesület facebook oldalán látható a
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.658408230836747.1073741841.188241091186799&type=3
albumban.

A képzés része volt az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as TESZEK (Tehetségápoló Szakemberek Erdélyi Képzése) című programjának, amely a Nemzeti Tehetség Program NTP-SZKK-M-MPA-12 pályázatának támogatásával zajlik. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.
A pénzügyi lebonyolítást a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége vitelezi ki a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) háttértámogatásával.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply