Descoperă lumea matematicii și a ştiințelor naturii
Mascil Logo
mathematics and science for life - matematică şi ştiinţe pentru viaţă
Proiectarea unui joc IQ

Descrierea generală

IQ

Activitatea de bază este proiectarea unui joc IQ (cum este jocul Detectivul/puzzle-ul zebra, Happy Cube, un cub Impuzzable sau un puzzle din lemn cu sfoară), dar, din punctul de vedere al designerului de jocuri, acesta este doar punctul de pornire, fiindcă va trebui să dezvolte în continuare diferite nivele de dificultate, sau jocuri care corespund cerinţelor diverse, cum ar fi recomandarea pentru o anumită categorie de vârstă, soluţii multiple sau scopuri educaţionale ascunse. În funcţie de vârsta elevilor şi de timpul avut la dispoziţie, elevii pot începe cu proiectarea propriului joc IQ şi pot termina cu analiza nivelurilor de dificultate sau cu realizarea unei versiuni software (chiar şi aplicaţii pentru telefonul mobil) a jocului IQ inventat.
Disciplina: Matematică
Durata: 4 lecţii (180 de minute)
Vârsta: 15-18 ani, dar se poate adapta şi altor grupe de vârstăCaracteristici IBL

• Analiza situaţiei
• Interpretare şi evaluare
• Comunicarea rezultatelor

Caracteristici WoW

• Context: industria jucăriilor și jocurilor
• Rolul: Elevii lucrează ca proiectanţi (sau verificatori) de jocuri
• Activitatea: Elevii sunt rugaţi să proiecteze un joc IQ predefinit, cu specificaţii adiţionale posibile (cum ar fi un nivel de dificultate dat, sau cu mai multe soluţii)
• Produs: Un joc IQ (în funcţie de tipul jocului, acesta poate să fie o problemă dificilă, un puzzle din lemn sau bucăţi de puzzle tăiate din material spumos).
• Profesia asociată: designer de jocuri

Documente

Copyright


Partener Mascil: Romania  

Materialele sunt publicate sub licența
CC BY-NC-SA 4.0.

Notice Inquiry Based Learning

Illustration inquiry based learning


twitter rss-feed newsletter freiburg-mascil@lists.ph-freiburg.de

Acest proiect este finanțat prin contractul nr. 320693 de către Uniunea Europeană prin al Șaptelea Program Cadru pentru cercetare și dezvoltare tehnologică.