Descoperă lumea matematicii și a ştiințelor naturii
Mascil Logo
mathematics and science for life - matematică şi ştiinţe pentru viaţă
Circulația pe pante

Descrierea generală

Eat

Răspunsul la întrebarea „cât şi ce mâncăm?” este foarte important în viaţa noastră, de aceea ar trebui să luăm în considerare atât valorile de energie a alimentelor cât şi regulile şi structura alimentaţiei sănătoase. În plus, trebuie să avem în vedere diferenţele regionale şi culturale, precum şi încărcătura fizică. Cu alte cuvinte, pe lângă responsabilitatea personală au intervenit în optimizarea nutriţiei şi noi profesii: analiza şi toxicologia alimentelor, agricultura bio, consultanţa nutriţională – care vin în completarea celor tradiţionale, cum este agricultura, industria alimentară, biotehnologia etc. Elevii lucrează ca profesionişti în analiza alimentelor, în cadrul unei companii sau al unui institut, al cărui scop este optimizarea cantităţii şi conţinutului (calitativ) al nutriţiei. Ei folosesc instrumente de calcul (accesibile pe internet) pentru analiza alimentelor şi interpretează rezultatele analizei din punctul de vedere al diferenţelor culturale, în context naţional, regional, sau chiar internaţional
Disciplina: Matematică
Durata: Două lecţii (90 de minute)
Vârsta: 11-18 ani, dar se poate adapta şi altor grupe de vârstă



Caracteristici IBL

• Analizarea situaţiilor
• Planificarea cercetării
• Experimentare sistematică
• Interpretare şi evaluare
• Comunicarea rezultatelor

Caracteristici WoW

• Context: Exerciţiul are legătură directă cu viaţa de zi cu zi şi cu lumea muncii.
• Rolul:Elevii lucrează ca specialişti în alimentaţie şi consultanţi.
• Activitatea: Elevii analizează diferite tipuri de alimente obişnuite şi conţinutul lor, având în vedere caracteristicile lor culturale, profesionale şi ecologice. Ei folosesc ca exemple mâncărurile naţionale ale altor ţări.
• Produs: Analizarea şi optimizarea nutriţiei în viaţa cotidiană, planificarea consumului zilnic de alimente, având în vedere valorile de energie, conţinutul şi calitatea acestora.
• Profesia asociată: specialist în alimentaţie, consultant nutriţionist, chemist analitician, biochimist

Documente

  • Pt. elevi: PDF
  • Pt. profesori: PDF

Copyright


Partener Mascil:  -  

Materialele sunt publicate sub licența
CC BY-NC-SA 4.0.

Notice Inquiry Based Learning

Illustration inquiry based learning


twitter rss-feed newsletter freiburg-mascil@lists.ph-freiburg.de

Acest proiect este finanțat prin contractul nr. 320693 de către Uniunea Europeană prin al Șaptelea Program Cadru pentru cercetare și dezvoltare tehnologică.