KÉPes vagyok – képzőművészeti projektek

A 2016/17-es tanév egyik első képzőművészeti projektje három iskola csapatmunkáján, alkotásain keresztül valósult meg az októberi hónapban.
2016, október 1. és 30. között
Képzőművészeti műhelyek: rajz, festészet, agyagozás, akvarell, monótipia, illusztrációk, faragás, linómetszet, kerámia, márványozás és textilművészet.

A “KÉPes vagyok” projekt (2016, október 1. és 30. között) célja elsősorban az, hogy a képzőművészet által egyfajta hidat képezzünk a normál fejlődésű gyermekek és a sajátos nevelési igényű gyermekek között. Meggyőződésünk, hogy a művészet és kultúra közvetítésével olyan képességek birtokába jutnak, amely segíti a személyiség széleskörű fejlődését, a társadalom állította sztereotípiák megváltoztatását, ezáltal elősegítve az elfogadásukat.

A műhelymunkák helyszíne a kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája, bevonva a munkába az Apáczai Csere János Elméleti Líceum képzőművészeti osztályait és a Báthory István Elméleti Líceum tehetséges diákjait.

A különböző alkotóműhelyeket kolozsvári magyar képzőművészek vezették, közös tematikát határozva meg a sajátos nevelési igény témája köré összpontosítva.
szervező: Kozmutza Flóra Egyesület
támogató: Bethlen Gábor Alapítvány
partnerek: Kozmutza Flóra Speciális Iskola
Apáczai Csere János Elméleti Líceum Kolozsvár
Báthory István Elméleti Líceum Kolozsvár

A Báthory István Elméleti Líceumból a VI.C és VII.C osztályok képviseletében 2-2 diák vett részt a műhelyfoglalkozásokon Murádin Noémi művészpedagógus irányításával.
(Simon Emőke VI.C., Fülöp Vivien VI.C., Szabó Helga VII.C., Késmárki BoglárkaVII.C.)