Báthorys gólyatábor – 2016. okt. 14-16.

Vonatállomás. Vonatzakatolás és – sípolás. A néni bemondja a járatokat. A peronon péntek délutáni ingázók, (haza)utazók, nagyjából azonos időben azonos pályáról induló vonatok, amelyekre nem kell felülnünk. Kész Bábel tornya hangulat. Természetesen erre még mi is teszünk egy lapáttal, a 2016-os báthorys gólyák, 42-en (negyvenketten),ugyanis péntek van, az a bizonyos, azaz kezdődik a gólyatábor! Amiért minden 9.-es lelkesedik, pillanatokon belül kezdődik.

Felszállunk a bulivonatra (mert milyen diák az, aki nem a matek háziját oldja a vonaton?!), majd kis idő elteltével hatalmas fékcsikorgás kíséretében berobog a személyvonat Bogártelkére. Miután végighallgatjuk a szobaelosztást, megismételjük a szabályzatot, s hasonló hegyi beszédekre figyelmezünk, megismerkedünk a „riasztó” dallal, ami annyit tesz csupán, hogy ahányszor halljuk Zámbó Jimmyt, haptákba kell állni, udvarra le, indulhat a bakterház!

A szokásos ismerkedős játékok meg persze a létfontosságú vacsora (65 személyes krumpligulyás) után egy szuper éneklős játékon mulattunk: egy adott témakörre kellett dalokat keresni, azokból egy részletet felénekelni addig, amíg ki nem fogyunk az ötletekből. Természetesen ezután se vége, se hossza nem lett az estének, ki-ki a maga módján szórakozott.
Reggel Zámbó Jimmy hangjára 42 álmos fejecske kóválygott az udvaron. Délig tartó játékok után következett a délutáni nagy program: falutúra. Minden csapat kapott egy lapot, melyen a DT-sek kreatív feladatai ékeskedtek, többek között, hogy kopasszunk meg egy tyúkot, süssünk palacsintát, és vigyünk bizonyítékot. (Egy szelfi a pottyantós illemhelyről sem maradhatott el.) A falutúra után megkezdődött a DT-poly, ahol különböző stációknál pénzt szerezhetett a csapat, majd az „üzletben” beválthattuk az elképzelt DT termünk berendezésére. Az nyert, aki a legszebben rendezte be a termet, és a játék végén a legtöbb pénzzel maradt. Sajnos szombat estére kevés embernek maradt ereje a bulit a szobában is folytatni, mindenki egy emberként dőlt ki.

Vasárnap reggel még az idő is siratta a tábor végét, amíg nem indultunk el a vonatállomásra, a jó meleg szobákban élveztük egymás társaságát, illetve kiértékeltük a gólyatábort. Hogy mi az értékelés eredménye? Egy 10-es skálán 11-esre sikerült ez a gólyatábor. Remélem, jövőre ugyanilyen jó tábort sikerül szerveznünk az új gólyanemzedéknek!

Dulf Evelin, 9.B. osztály


1


2


3