Teleki-Virág biológiai verseny és szaktábor

A tavaszi vakációban, április 23- 27 között a Teleki-virág szaktáborban vettünk részt.

A versenyre egy szakdolgozattal lehetett benevezni, két fős csapatokban. Nagy örömünkre dolgozataink nyertesnek bizonyultak, így osztályunkból 4-en vehettünk részt a táborban: Ilyés Kinga, Ilyés Klarisz, Széll Tímea és Hegedűs Károly.

A tábor helyszíne Szováta volt, ahol az érdekes előadásokon mellett sok gyakorlati jellegű programunk is volt. A különböző tevékenységek keretén belül gomba-, rovar-, madár- és növényfajokat tanultunk meg felismerni növény- és állathatározó könyvek segítségével, a munkát csapatokra osztva végeztük.

Nagyon tetszett a tábor tevékenységeinek megszervezése, ugyanis egy adott témakörben először az elméletet ismertük meg, majd kimentünk terepre, hogy az elméleti ismereteket gyakorlatban is alkalmazzuk. Bár az időjárás nem járt mindig a kedvünkben, azért mi nem vesztettük érdeklődésünk és rovarcsapdákat állítottunk fel. Az így befogott rovarokat begyűjtöttük és megállapítottuk a rovarfajokat. Gombákat is gyűjtöttünk és meghatároztuk fajtáikat.

Az egyik nap túrázásban is volt részünk. Az eső addig kerülgetett minket, míg végül csak megtalált és eláztatott. De mi egy csapatként összetartva, eldöntöttük, hogy az eső nem állhat utunkban, kitarásunknak köszönhetően sikerült felérni a Bekecs tetőre, ahol csodálatos kilátást tárult elénk. A tábor utolsó napjain érdekes fizika és kémia kísérleteken vehettünk részt.

Nagyszerű tapasztalat volt ez a tábor, mivel lehetőséget adott új barátokat szerezni és különböző programokon, előadásokon, csapatépítő tréningek keretén belül Erdély flóráját és faunáját jobban megismerni.

Ilyés Klarisz és Széll Tímea, X.C


csoportkép


csoportkép2