Legkisebbekként is helyt álltunk!

„Örökségünk őrei-fogadj örökbe egy műemléket!” mozgalom fogalommá vált Kolozsváron, így a mi iskolánkban is. 2015 őszén több csapattal kezdtük el az izgalmasnak ígérkező feladatot, diákjaink „örökbe fogadták” iskolánk épületét, a Piarista templomot, a Szent Mihály templomot és a Farkas utcai templomot is. A legkitartóbb csapatoknak a VII.A és a VIII.C osztályok diákjai bizonyultak akik időt, lelkesedést, ötleteket nem sajnálva igyekeztek foglalkozni az általuk kiválasztott műemlékekkel. Mindkét csapat általános célja az volt, hogy kisiskolás társaiknak mutassák be Kolozsvár kincseit. Folyamatosan rendeztek templomsétákat iskolatársaiknak a Szent Mihály és a Farkas utcai templomban, interaktív vetélkedőket szerveztek nekik.

Az iskolai selejtezőt február végén tartottuk ahol mindkét csapat bemutatta az általa választott épülettel kapcsolatos tevékenységét, ennek eredményeként a Farkas utcai templom őrzői kerültek be a kolozsvári döntőbe.

A VIII. C. osztály diákjai összeforrott csapatként dolgoztak együtt: facebook oldalt működtettek ahol értékes és érdekes információkat közöltek a templom történetével kapcsolatosan (https://www.facebook.com/farkasutcaitemplomcsop1/?fref=ts), könyvjelzőket és szórólapokat készítettek, rajzversenyt hirdettek az elemiseknek, vetélkedőt szerveztek az 5-6. osztályosoknak, fogalmazásversennyel célozták meg líceumi társaikat. Egyedi ötletnek bizonyult a Draw my church videó elkészítése amelyben lerajzolták-mesélték a templom történetét, himnuszt írtak amit hegedű és zongorakísérettel énekeltek el, androidos telefonra alkalmazást készítettek.

Külön öröm számunkra, hogy bevonták tevékenységeikbe a Kozmutza Flóra Hallássérültek Intézetének diákjait, akik a döntőben is jelen voltak, jelnyelven is bemutatva előadásunkat.

Köszönettel tartozunk a 3.C. osztály 5 tanulójának, akik segítettek a műsor bemutatásában.

A döntő előtti napokban vendégei lehettünk a Kolozsvári Rádiónak és a Kolozsvári Televízió Erdélyi Figyelő című műsorának, ahol látható volt a Video Pontes Stúdió által készített kisfilm is.

Köszönjük szépen a szülők türelmét és segítségét, az Erdélyi Református Egyházkerület támogatását, külön köszönet Starmüller Katalin grafikusnak aki a logót és a díszletet tervezte meg és Váradi Miklós apukának aki elkészítette a gyereknagyságú templomot

Fogadja mindenki szeretettel az általuk és róluk készült kisfilmeket!

Draw My Church.mp4
OroksegunkOrei_Bathory_Nevek.mp4

NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

Wolf Ágnes, történelemtanár