Negyedikes nyelvőrök az országos anyanyelvi vetélkedőn

Szószerkesztők a KAV-on

A KAV, vagyis a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő országos szakasza emlékezetes verseny volt, melyre idén Szatmárnémeti városában került sor május 15-17.-e között.

A verseny előtt nagy volt az izgalom, viszont mikor láttuk, hogy versenytársaink közül senki sem izgul, mi, a Szószerkesztők csapata is megnyugodtunk. A vetélkedő “Mátyás király udvarában “ zajlott. Az ötletes, bár nem mindig könnyű nyelvi feladatok, Mátyás királyról szóltak. Mi, Mátyás apródjai, a Báthory István Elméleti Líceum IV. A osztályos tanulói, nagyon jól éreztük magunkat e rangos versenyen.

A rendezvény a Magyar Nyelv Napjainak része volt, a házigazdák gondoskodtak a tartalmas időtöltésről, színházi előadásról, barkácsolásról, táncházról és kirándulásról. Meglátogattuk Érmindszenten Ady Endre szülőházát, a felújított nagykárolyi kastélyt a gyönyörű panoptikumával, de a szatmárnémeti tűzoltótorony 175 lépcsőjét is megmásztuk, hogy élvezhessük a csodálatos kilátást.

Köszönjük a Napsugár Szerkesztőségének, hogy részt vehettünk a versenyen, a Báthory Szülői szövetségnek pedig az anyagi támogatást.

Városunkat, iskolánkat méltón képviselve, országos dicséretben részesültünk. Reméljük, az anyanyelvápolók versenyén ötödikeskén is részt vehetünk majd!

Bánffy Tímea, Pásztor-Szőke Janka, Soós Máté valamint

Bugár Emese tanító néni