Felhívás az ETT mentorprogramjában való részvételre

Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács Mentorprogramot szervez, amellyel a tehetséges általános- és középiskolai tanulók munkáját szeretné támogatni. Elsősorban tehetségazonosításban és -ápolásban tevékenykedő tanárok (mentorok) és közoktatásban tanuló, valamilyen szakterületen (humán-, reáltárgyak, művészetek stb.) kiemelkedő diákok (mentoráltak) együttes jelentkezését várja. Ugyanakkor olyan diákok is jelentkezhetnek, akik szívesen részt vesznek iskolán kívüli tevékenységeken, versenyeken, de munkájukat nem koordinálja pedagógus, a program lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőben mentor segítségével dolgozhassanak. Ehhez hasonlóan a felhívás azokra a tehetséggondozásban tapasztalt szakemberekre, egyetemi oktatókra, tanárokra is vonatkozik, akik szeretnének mentorként működni, de jelen pillanatban nincs mentoráltjuk, a program keretében elvállalhatják egy tehetséges diák segítését.
A jelentkezők az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács honlapján: http://tehetseg.ro/ regisztrálhatnak (a diákok regisztrációja és a mentorok regisztrációja menüpontokban), ahol a mentorok és mentoráltak adatai egyaránt elérhetőek lesznek. Az adatbázis elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a többirányú kapcsolatteremtést (a tehetséges tanulók és az őket segíteni kívánó tanárok között, a szakemberek között stb.) nemcsak ebben a kezdeményezésben, hanem hosszú távon is.
A Mentorprogram keretén belül 2014. júniusában egy találkozó is megrendezésre kerül, amelyre a diákok mentoraik irányításával rövid bemutatóval készülnek abból a tárgyból, szakterületből, amelyben tehetségesek. A rendezvényen a bemutatkozás és ismerkedés mellett a felkészülést koordináló szakemberek, pedagógusok eszmecseréjére is sor kerül.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply