Marketeam tehetségtábor

Az esemény részletes beszámolója megtalálható a Marketeam honlapján, illetve itt.

Az alábbiakban két résztvevő élménybeszámolóját olvashatjuk.

„Elsőévesnek lenni nem könnyű, még akkor sem, ha az ember lánya mesterképzésen elsőéves. Számomra minden új volt a tanárok, a diákok, az egyetem épülete és maga a marketing fogalma is. Alapképzésen kommunikációt végeztem, így a továbbtanulás a marketing szakon egy nagy váltást eredményezett az életemben.
Ez a váltás az egyik ok, amiért jelentkeztem a MarkeTeam Tehetségtáborba. Egy olyan lehetőség volt számomra, amely által megismerhettem a marketing szakos hallgatók egy részét, a tanárokat, és betekintést nyerhettem a marketing világába az előadások által.
A másik két ok, amiért jelentkeztem, az Torockó és a MarkeTeam szakkollégium. Már sokat hallottam a szakkollégiumról ismerősöktől, és bíztattak, hogyha marketingen folytatom a tanulást, akkor mindenképp legyek része a szakkollégiumi tevékenységeknek. A tábor egy lehetőség volt arra, hogy megismerjem a jelenlegi tagokat, és betekintést nyerjek a működésébe, az által, ahogyan ezt a tábort megszervezték és kivitelezték.
A MarkeTeam Tehetségtábor 2013. október 25-27. között került megrendezésre. Az első nap bemutatásra került a MarkeTeam szakkollégium, aztán Berács József, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora tapasztalatairól beszélt, és megosztotta velünk, hogy miért érdemes szakkollégiumi tevékenységet folytatni, valamit ismerkedésre került sor, különböző játékok segítségével. Az ismerkedős játékok nagyon sokat segítettek, abban, hogy másnap egy felszabadult csapat vegyen részt az előadásokon.
A második nap a szakmai előadásokról szólt, amelyek során az előadók név szerint Surányi Balázs, Bodola Zsolt, Kosza Alíz, akik tapasztalataik, sikereik és bukásaik által próbálták szemléltetni nekünk, zöldfülűeknek a marketing világában folytatott tevékenységüket, konkrét példákkal alátámasztva. Mindhárom előadásban nekem az tetszett, hogy élettapasztalatokat osztottak meg az előadók, sikereket, hibákat, amiből nekünk tanulnunk kell és odafigyelni arra, hogy a jövőben ezeket mi próbáljuk megvalósítani, vagy ha a helyzet úgy kívánja, elkerülni.
A tábor harmadik napja a csoportos projektek bemutatásával és kiértékeléssel kezdődött. Ezek után a tábor lakói elindultak meghódítani Torockó nevezetességét, a Székelykőt. Bár nem jutottunk fel a csúcsra, de így is nagyon jó élmény volt, és a magasból beláttuk az egész községet.
Kellemes és hasznos élményekkel gazdagodva, egy nagyon vegyes társaságként érkezve, és egy csapattá átalakulva indultunk haza a MarkeTeam Tehetségtáborból.”
Struczui Rita
Marketing mesteri, I. év

„Elsőéves mesterisként, először vettem részt a szakkollégium által szervezett eseményen, és egyáltalán nem bántam meg, sőt. Azzal a céllal és indíttatással jelentkeztem a táborba, hogy tanulhassak, többet megtudjak a marketingről. Ez a vágyam beteljesült. Alapképzést kommunikáció és közkapcsolatok szakon végeztem, viszont mindig is hiányoltam a szakma
marketing szempontból történő megközelítését ezért is felvételiztem marketing mesterire is. A tábor elején kicsit külsősnek éreztem még magam. Nem sok embert ismertem az évfolyamtársaimon kívül, kicsit tartottam attól, hogy nagyon elméleti és bonyolult lesz, amit hallani fogok, de egyáltalán nem így történt. Először is nagyon barátságos és céltudatos embereket ismerhettem meg, akik annak ellenére, hogy ők sem ismertek nyitottak voltak, és ez sokat segített a jó hangulat megteremtésében.
Tetszettek a csapatépítő játékok, a szabadidős programok. Tetszett a környezet, az előadások, egyszóval minden. Nagyon értékelem azt, hogy színes, gyakorlatias előadásokon vehettem részt, és rengeteget tanulhattam belőlük. Jó volt hallani szakembereket, akik már ezen a területen dolgoznak. Jó volt az ő szemszögükből is hallani a szakmáról, és nem utolsó sorban tőlük hasznos információkat is kapni. Minden előadásból kaptam valami újat, megmaradt nagyon sok fontos dolog, ami szerintem később mindenképp hasznomra válik majd.
Szerintem egy nagyon jól megszervezett, összetett tábor volt, ami amellett, hogy jó kikapcsolódási lehetőség volt, sokat nyújtott mindenkinek szakmai szempontból is. Nagyon tetszett a szervezők hozzáállása is, néhány apróbb hibát leszámítva szerintem gördülékenyen szerveztek, és a lehető legtöbbet megpróbáltak kihozni a hétvégéből. Annyira tetszett a tábor és az egész tevékenysége a Marketeamnek, hogy én is felvételiztem a szakkollégiumba.
Remélem tavasszal is lesz tábor, és akkor már én is szervezőként járulhatok hozzá még egy
hasonlóan színvonalas hétvége megszervezéséhez.”

Vizaknai Zsófia
Marketing stratégiák és politikák, Mesteri I.

A tevékenység az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as A siker útjai: nyári tehetséggondozási programok Erdélyben című programjának része, amely a Nemzeti Tehetség Program NTP-TPEM-M-MPA-12 pályázatának támogatásával zajlott.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply