A TUDEK (Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája) előkészítése

A Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája (TUDEK) XII. kiadása a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumba kerül megrendezésre december 6-8. között. A konferencia elismert versenyként szerepel a hazai Nevelésügyi Minisztérium által részben támogatott rendezvények naptárában, ugyanakkor a magyarországi TUDOK (Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája) egyik határon túli regionális selejtező szakasza is.

Október 15-ig lehetett jelentkezni a Kutató Diákok Országos Szövetségének honlapján. A 150 regisztrált diák beküldött absztraktjai alapján, a Kutató Diákok Országos Szövetsége és a konferencia helyi szervezői (a Márton Áron Gimnázium tanárai és a meghívott zsűritagok) 112 diák tudományos dolgozatát válogatták be a konferenciára. Így 22 erdélyi középiskolát képviselnek az idei konferencián, Szatmár, Bihar, Temes, Arad, Szilágy, Kolozs, Hunyad, Brassó, Hargita , Kovászna és Maros megyéből.
A résztvevők, mentoraik névsora, illetve a dolgozatok címei, szekciónként megtekinthető itt.

Az előkészületek jegyében, az intenzív kommunikációval párhuzamosan sikerült megalkotni a diákkonferencia honlapját és arculati elemeit, elkészült a banner, logó, a konferencia programfüzetének borítóterve, illetve elkészültek a mappák, ajándéktasakok, plakátok, szórólapok is. Továbbá sikerült létrehozni www.martonaron.ro új honlapot, amely a TUDEK XII. hivatalos internetes kommunikációját biztosítja. A konferencia december 6-8. között fog zajlani a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban.

A TUDEK előkészítése része az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as A siker útjai: nyári tehetséggondozási programok Erdélyben című programjának, amely a Nemzeti Tehetség Program NTP-TPEM-M-MPA-12 pályázatának támogatásával zajlott.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply