Személyi jövedelemadója 2%-ával támogathatja az Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsot

Az adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet éves személyi jövedelemadója 2%-ról, olyan civil szervezetnek ajánlva fel azt, amelynek tevékenységét szeretné támogatni. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül. A felajánlásokból származó támogatási összegből az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a tehetséges diákokat és fiatalokat támogatja különböző tevékenységek, projektek, szakmai programok és tanulmányok révén.

A 2010. októberében megalakult Erdélyi Tehetségsegítő Tanács olyan független, az erdélyi magyar tehetségtámogató szervezetek tevékenységét segítő civil szervezet, amelynek célja, hogy irányt mutasson, szervezői és koordináló feladatokat lásson el, összehangolja a tehetséggondozói folyamatokat, és széles szakmai és társadalmi összefogással segítse a tehetségek felkutatását, gondozását és tehetségük érvényesülését.

Személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel a Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsnak:

  • Ha az Ön jövedelme csak fizetésből származik, akkor a 230-as formanyomtatványt kell kitöltenie. Amennyiben a formanyomtatvány II. pontjánál nem tudja meghatározni a jövedelemadója 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget az adóhivatalban kiszámolják.
  • Ha van más forrásokból eredő jövedelme is (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem stb.), akkor a 200-as formanyomtatványt kell kitöltenie.

A dokumentumot juttassa el postai úton, ajánlott küldeményként vagy vigye el személyesen az adóhivatalba. A kitöltött nyomtatványt a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni.

Határidő: 2018. május 25.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.