Matematikatábor Torockón

Április 27. és 30. között zajlott Torockón az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács általános iskolásoknak szervezett matematikatábora. A táborba meghívott diákok elsősorban az Ady Endre-ösztöndíjasok közül kerültek ki, illetve az ETT adatbázisában regisztrált további tehetségpontok diákjai közül. A foglalkozásokat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Matematikai didaktika mesterszakos hallgatói, illetve a tábor szakmai koordinátora dr. András Szilárd tartotta, a rendezvény a kolozsvári Lyceum Alapítvány Alkotóházában zajlott. A tábor szervezésében részt vállalt a csíkszeredai SimpleX Egyesület, amely a táborban használt alternatív taneszközöket (Varázsszőnyeg-készlet, Terc-kártyák, Sherlock-készlet) biztosította. A tevékenységek nagy része alatt a diákok kis csoportokban dolgoztak, és minden csoport mellett segítőként, megfigyelőként 1–2 mesteris hallgató tevékenykedett.

A részt vevő diákok névsora:
Antal Norbert, Szilágycseh, Gyulaffy László Általános Iskola
Benedek Sára, Búzásbesenyő, Római Katolikus Teológiai Líceum (Marosvásárhely)
Both Ákos, Csíkgöröcsfalva, Cserei Mihály Általános Iskola (Csíkrákos)
Csutak Alfonz, Csíkrákos, Cserei Mihály Általános Iskola
Ferencz Attila, Gyímesfelsőlok, Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium (Csíkszereda)
Furu Árpád, Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium
Juhász Ákos, Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium
Kocsis Péter, Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy
Pop Norbert, Kolozsvár, János Zsigmond Unitárius Kollégium
Szász Erik, Szilágycseh, Gyulaffy László Általános Iskola
Vargha Petra, Szilágycseh, Gyulaffy László Általános Iskola

A mesteris hallgatók névsora és az általuk tartott foglalkozások:
Cseh Tünde (Invariánsok), Keresztes Orsolya és Tasi Enikő (Fejtörők, Prímszámok), Kovács Angelika-Natália (Elemi kombinatorika), Kolumbán István a parajdi Áprily Lajos Általános Iskola tanára (Területszámítás rácsok segítségével), Laczkó Beáta (Páros vagy páratlan), Makai Erika (Területátalakítások), Pataki Timea a tordaszentlászlói Borbély József Általános Iskola, illetve a mérai Tamás Gyula Általános Iskola tanára (Mértan feladatok bizonyítása puzzle segítségével), Szabó Zoltán (Skatulya-elvvel kapcsolatos feladatok).

A táborban zajló munkálatokban (pl. kiadványkészítés) részt vett még Kajántó Sándor, Kovács Kinga, Polgár István, András Zsuzsanna.

A táborban készült fotók közül néhány megtekinthető az ETT Facebook-oldalán a https://www.facebook.com/pg/tehetsegtanacs/photos/?tab=album&album_id=1906365726245675 címen, illetve a SimpleX Egyesület Facebook-oldalán a
https://www.facebook.com/pg/simplexegyesulet/photos/?tab=album&album_id=1494447960566099 albumban.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply