Személyi jövedelemadója 2%-ával támogassa az Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsot

Az 571/2003-as adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-ról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül. A felajánlásokból származó támogatási összegből az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a tehetséges diákokat és fiatalokat támogatja különböző tevékenységek, projektek, programok és tanulmányok révén.

A 2010. októberében megalakult Erdélyi Tehetségsegítő Tanács olyan független, az erdélyi magyar tehetségtámogató szervezetek tevékenységét segítő civil szervezet, amelynek célja, hogy irányt mutasson, szervezői és koordináló feladatokat lásson el, összehangolja a tehetséggondozói folyamatokat, és széles szakmai és társadalmi összefogással segítse a tehetségek felkutatását, gondozását és tehetségük érvényesülését.

Személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel a Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsnak:

  • Ha az Ön jövedelme csak fizetésből (egy vagy több) származik, akkor a 230-as formanyomtatványt kell kitöltenie. Amennyiben a formanyomtatvány 2. pontjánál nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban.
  • Ha van más forrásokból eredő jövedelme is (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem stb.), akkor a 200-as formanyomtatványt kell kitöltenie.

A dokumentumot juttassa el postai úton ajánlott küldeményként vagy vigye el személyesen az adóhivatalba. A kitöltött nyomtatványt a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni. A kolozsvári lakosok a BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet székhelyén is igényelhetik és leadhatják a nyomtatványokat. (Székhely: str. Ploieşti, volt Hosszú utca, 23–25. szám, II. emelet, 209-es ajtó).

Az  adófelajánlás határideje: 2017. május 25.

További információk az ETT tevékenységéről

Köszönjük!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply