MATEHETSZ képzések a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumban

Október 19-20. közt Temesváron a Bartók Béla Elméleti Líceumban két tehetséggondozó képzés zajlott, amelyeken Arad és Temes megye 43 pedagógusa vett részt.

A stressz és stresszhelyzetek hatékony kezelése című műhelymunka vezetője dr. Dávid Imre pszichológus, tanszékvezető egyetemi adjunktus (Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet) volt. A pedagógusok jó hangulatú, csapatépítő jellegű játékok és gyakorlatok során azonosíthatták a stresszhelyzetek hatékony kezeléséhez szükséges technikákat, módszereket, valamint tudatosíthatták melyek a legfajsúlyosabb stresszkeltő tényezők és az ezekhez kapcsolódó saját jellegzetes konfliktusmegoldó stratégiák.

A Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal című képzést Kovácsné dr. Nagy Emese a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége tehetséggondozó továbbképzéseinek szerzője és oktatója vezette. A műhelymunka során a résztvevők megismerhették a logikai- és táblajátékok sokszínűségét, a különböző táblás játékok fajtáit, szabályait, illetve alkalmazásának lehetőségét az értelmi képességek fejlesztésében, a szabadidő igényes, tartalmas eltöltésében, a társas élet erősítésében.

Mindkét képzés az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége együttműködésével, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg, az NTP-SZKK-M-MPA-12-5 kódszámú pályázatból. A képzések eredményei a pedagógusok mindennapi munkájában, valamint az iskola által szervezett Tudományos Játszóházprogramokban hasznosul, ugyanakkor az Arad és Temes megyei pedagógusok a képzés alkalmából szorosabbá fűzhették kapcsolataikat, a továbbiakban ezáltal alkalom nyílik régiós tehetséggondozó programok kigondolására, megvalósítására is.

A képzésen jelen levő aradi pedagógusok beszámolója megtekinthető a Csíky Gergely Líceum honlapján a
http://www.csikygergelyarad.ro/?p=7154 címen. A beszámoló megjelent a Bartók Béla Líceum honlapján is a http://www.bartok.ro/bartok_article.php?id=1073&language=1 címen.

Szabó Csilla

Bookmark the permalink.

Leave a Reply