Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Verseny

Loading Map....

Időpont
Date(s) - 14/05/2015 - 17/05/2015
egész nap

Helyszín
Református Gimnázium


Szatmárnémetiben, 2015. május 14 és 17. között rendezik meg a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Versenyt, melynek célja az általános- és középiskolás erdélyi és magyarországi diákok anyanyelvi és irodalmi műveltségének gyarapítása. A verseny anyanyelvi műveltséget mérő játékokra, feladatokra épül, a szóbeli és írásbeli próbákat pedig zene, vetítés, képek, játékvezetői magyarázat egészíti ki. A résztvevőkkel a szervezők Szatmárnémeti és környékének kulturális értékeit is meg szeretnék ismertetni, valamint a pedagógusok szakmai tanácskozáson vehetnek részt.

Szervezők: Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ); Magyar Nyelvstratégiai Intézet; Református Gimnázium, Szatmárnémeti; Szent Imre Katolikus Gimnázium, Ált. Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza; Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-HTE-M-14-0007 kódszámú pályázati támogatásból valósul meg.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply