Remekeltek a báthorys elemisták a Bolyai csapatverseny döntőjén

Két négytagú csapat képviselte iskolánkat a Bolyai csapatverseny kárpát-medencei szaka-szán.

A 3. osztályos Logikukacok (Biró Andor, Kovács Gergő, Márton Ágnes, Ruff Brigitta; felkészítők Sălăjan Mária tanítónő és Kürthy Katalin tanárnő), valamint a 6. osztályos Gyempák (Puskás Csaba, Urkán Dávid, Györkös Áron, Mezei Hunor; felkészítő Nagy Örs) csapata megyei elsőként jutottak tovább a november 17-19. között Budapesten megrendezett kárpát-medencei fordulóra.

A versenyt megelőzően, péntek délután a Csodák palotájának érdekesebbnél-érdekesebb kiállított tárgyait, kísérleteit, logikai játékait próbálhatták ki a kíváncsi kisdiákok.

Míg a 6. osztályosok legfennebb tapasztalattal, addig az elemisták értékes jutalomban is ré-szesültek a versenyen, hiszen a szombat délelőtti egyórás írásbeli fordulót követően évfolyamuk 36 csapata közül a legjobb hat közé jutottak, majd a délutáni szóbeli fordulót 5. helyen zárták. Ezzel az eredménnyel a Logikukacok nemcsak a Kolozs megyei csapatok legjobbjai, hanem az összes erdélyi versenyző csapat legeredményesebbjei is.

A verseny fáradalmainak levezetéseként szombat este a diákok Pest előkarácsonyi forgatagát, illetve a Budai vár esti hangulatát ízlelgethették.

Gratulálunk a szép eredményhez és további kitartó és alapos munkát kívánunk a csapatoknak!

A matematika munkaközösség