9. osztályba felvételiző diákok figyelmébe

A Báthory István Elméleti Líceum a 2015-2016-os tanévben három kilencedik osztályt indít.

 • Matematika-informatika — 28 hely
 • Természettudomány (biológia-kémia) — 28 hely
 • Kiadványszerkesztői, média — 28 hely
 •  
  Az első két osztály elméleti líceumi, a harmadik szaklíceumi osztály, amely érettségi mellett a kiadványszerkesztői szakma gyakorlati elsajátítását is biztosítja.

  A matematika-informatika osztályba jelentkezőknek informatikát, vagy angol vagy német nyelvet, a természettudományi osztály diákjainak pedig vagy az angol vagy a német nyelvet tanítjuk intenzíven. Mindenki az általa választott tárgyat tanulhatja emelt óraszámban. Az erre vonatkozó opciót az iskolába történő beiratkozáskor kell feltüntetni.

  A líceumi évek alatt a diákoknak alkalmuk van úgy angol, mint német nyelvvizsgát letenni, hiszen az iskola LCCI nyelvközpontként az érettségit helyettesítő angol nyelvvizsgát (tanfolyammal együtt) szervez, illetve Kolozsváron egyedüli intézmény, amelyben a német kultuszminisztérium által szervezett felsőfokú német nyelvvizsgát (B2-C1 Sprachdiplom) tehet. Ez utóbbi ingyenes, a vizsgával kapcsolatos költségeket a német állam fedezi.

  A 2015-2016-os tanévben a Báthory Líceumba bejutott minden vidéki diáknak a Teodidaktos Humanitárius Alapítvány bentlakásaiban helyet biztosítunk. A bentlakási költségek (szállás, háromszori étkezés, tízórai) 50%-át minden báthorys tanulónak az Összefogás Ösztöndíj biztosítja.

  Szeretettel várunk minden intézményünkben tovább tanulni kívánó diákot.