XXIV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny

2015. április 8. és 12. között Szabadkán rendezték meg a XXIV. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. (http://www.nmmv.ingenium.rs)

E versenyt 1992 óta azzal a céllal rendezik meg, hogy a Kárpát-medence öt országából érkező mintegy 250 magyar anyanyelvű középiskolás diák összemérhesse matematikatudását. Helyszíne évente változik, minden második évben valamely határon túli magyarlakta területen szervezik meg. E rangos nemzetközi megmérettetést három fontos tényező mozgatja és köti össze: az anyanyelv és a matematika szeretete és tisztelete, valamint a találkozókon születő vagy megerősödő barátságok. A Nemzetközi Magyar Matematikaverseny lehetőséget ad az egységes magyar matematikai nyelv megteremtésére, a szabadidős programjának szerves részét képező kirándulások pedig alkalmat adnak a különböző országok magyarlakta tájainak, kultúrájának, történelmének és szokásainak megismerésére.
Az idei versenyen iskolánkat Szőcs Orsolya 9.B, Füstös Ágnes 11.B és Gábor Csaba 11.B osztályos tanulók képviselték. Szőcs Orsolya és Füstös Ágnes dicséretben részesült.