Matematikatábor Torockón

A Báthory István Elméleti Líceum és a Lyceum Alapítvány 2014. szeptember 7-11. közt matematikatábort szervezett a Báthory István Elméleti Líceum hetedik illetve nyolcadik osztályt végzett tanulóinak. A táborban részt vett 4 kilencedik osztályt végzett diák is a líceum testvériskolájából, a szekszárdi Garay János Gimnáziumból, így összesen 27 diák töltötte meg élettel az Alapítvány torockói Ifjúsági Alkotóházát.

A tábor programját önkéntesen matematikatanárok szervezték és vitelezték ki: Szilágyi Judit (Báthory István Elméleti Líceum), Nagy Örs (Báthory István Elméleti Líceum), András Szilárd (BBTE) és Kocsis Zsuzsanna (SimpleX Egyesület, Csíkszereda). Ugyanakkor, a programokon részt vett a szekszárdi diákok két kísérő tanára is, Straubingerné Kemler Anikó és Kasó Zoltán.

A táborban napi 6 óra matematika foglalkozás volt, amelyek legtöbbször két csoportban zajlottak. Az egyik csoportban versenyre készítő feladatokkal, míg a másikban a nyolcadik osztályra készítő, ismétlő feladatokkal foglalkoztak. Továbbá, volt közös matematikai kvíz játék is, ahol a diákok 4-5 fős csoportokban oldottak 6 témakörből feladatokat és egy tevékenységsorozat a Mascil projekt egyik tananyagához kapcsolódóan.

A testmozgás is szerves része volt az együtt töltött időnek, ugyanis a csapat reggeli tornával indította a napot, megmászta a Székelykövet, meglátogatta a Torockószentgyörgy-i vár romjait és az utolsó reggel napfelkeltét nézett a domboldalról.

Mindenezek mellett volt közös gitározás, énektanulás és társasjátékozás is.