Báthory vetélkedő

2014. szeptember 25-én került sor iskolánk kilencedikeseinek „beavatási” ünnepségére amely több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az ünnepség, tisztelgés iskolaalapító fejedelmünk előtt, aki 1533.szeptember 27-én született Szilágysomlyón, 1579-ben pedig egyetemi rangú iskolát alapított Kolozsváron.

A diákok osztálynevelőik kíséretében megkoszorúzták a fejedelem szobrát, Timár Ágnes igazgató beszéde után meghallgatták iskolánk reneszánsz zenészeinek előadását, majd közösen elénekeltük a piarista himnuszt.

A megemlékezés a díszteremben folytatódott ahol sor került a történelmi vetélkedőre, amelyen a 4 fős csapatok játékos formában mérettettek meg az erdélyi fejedelem életével és az iskola történetével kapcsolatosan. A versenyzők munkája közben osztálytársaik is számot adtak tudásukról plusz pont és csoki ellenében.

Minden diák bizonyította felkészültségét, a versenyt a 9.B nyerte meg, második helyezést a 9.C érte el és kevés különbséggel a 9.A lett a bronzérmes.

Köszönjük szépen iskolánk vezetőségének, a Báthory Szülői Szövetségének és a Cartographia Studium S.R.L.-nek támogatását, akik értékes ajándékokkal díjazták tanulóinkat.

Dr. Váradi Éva, Wolf Ágnes történelemtanárok