Diáktanács tevékenységei (2014/2015-ös tanév)

1. Városvetélkedő. A 2014-2015-ös tanév kezdetén is megrendeztük a hagyományos városvetélkedőt, melynek keretén belül a kilencedikes diákok különböző feladatokat kellett teljesítsenek csapatokban dolgozva. A verseny a városban zajlott, a gólyáknak meg kellett találniuk a különböző állomásokat, ahol kreativitásukat, okosságukat és csapatjátékukat mérték fel a diáktanács tagjai. Szórakoztató 3 óra volt, mely egy közös énekléssel és játékkal végződött.

2. Mikulásozás. Mint minden évben, a diáktanács idén is besegített a Mikulásnak: december 5-én több diák öltözött be krampusznak, illetve Mikulásnak, és ajándékokat osztogattak a 0-6. osztályos tanulóknak. A kisebbektől még rajzokat, énekeket és verseket is kaptunk cserébe, melyeknek mindnyájan nagyon örültünk. Alig várjuk, hogy jövőre is jöjjön a Mikulás!

3. Karácsonyi Bál. Idén először került megrendezésre a Karácsonyi Bál iskolánk tornatermében. Szép számban gyűltünk össze, majd az est hátralévő részében igazi buli zajlott a káprázatosan feldíszített terem falai között. Volt ott minden, ami kellett: lámpafény, étel, ital, lassú zene, retró, és jókedv, bőven.

4. A torockói gyermekotthon fogadása. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is sok szeretettel fogadtuk a torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthon lakóit karácsonyi ünnepélyünkön, ahol iskolánk diákjai mellett ők is felléphettek, és szívmelengető műsorral ajándékozták meg a közönséget. Ezt követően jött az Angyal, minden gyerek kapott ajándékot, melyben az Angyalhoz írt levélben kért meglepetéseket találták. Az est hátralévő része játékkal, barátkozással telt, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.

5. Játék- és chill out est. A félévi időszakot megelőző héten úgy döntöttünk, lazulunk egyet együtt, hogy mindenki kipihenje magát, és felkészüljön az elkövetkezendő hónapra. A X.A. osztályterme tökéletes helyszínnek tűnt, így itt húztuk be a sötétítőket, gyújtottunk gyertyákat, és töltöttük meg a termet párnákkal, pokrócokkal, amin mindenki kényelmesen elnyúlhatott, illetve egyéb hangulatos díszekkel szépítettük azt. Lassú, halk zene ment a háttérben, mindenki a forró teáját szűrcsölgette, és pár igen izgalmas Maffia-partiban is volt részünk.